Trimble MX7 en SX12 naar Curaçao

31 juli 2024 in

Nieuws
Trimble MX7 on vehicle

Zonder enige vorm van tegenzin reisde Marnix samen met een Trimble MX7 en een Trimble SX12 naar Curaçao. Wat was het doel van dit bezoek?

Aanbestedingstraject

Op dit Caribische eiland onderhoudt Geometius contact met haar klanten, zo ook met de Dienst Openbare Werken. Als onderdeel van een tender heeft Geometius hier een Trimble MX7 en Trimble SX12 geleverd.

Het nut van de Trimble MX7 en Trimble SX12 

Waarom de Trimble MX7 en Trimble SX12? Marnix geeft aan dat de Dienst Openbare Werken op zoek was naar een oplossing ten behoeve van assetmanagement: “Ze willen in kaart brengen hoe het met de wegen op Curaçao is. Daarbij moet je niet alleen denken aan de kwaliteit van het wegdek, maar ook aan alles wat zich daar omheen bevindt. Waar staan bijvoorbeeld de verkeersborden en wat is de kwaliteit daarvan?” De combinatie van een Trimble mobiele MX7 en Trimble SX12 is hier geknipt voor.

Ook geeft Marnix aan dat zij op zoek waren naar meetkundige instrumenten die kunnen helpen bij het controleren van afspraken tijdens het jaarlijks terugkerende en populaire Curaçaose Carnaval: “Langs de wegen waar de optocht plaatsvindt reserveren mensen een aantal meters voor verschillende zaken: een kraampje, een terras etc. Dit moet gecontroleerd worden. Tot op heden werden deze controles handmatig  gedaan. Dat willen ze graag anders gaan uitvoeren”. De beelden vanuit de Trimble MX7 lenen zich hier uitstekend voor. De controle metingen kunnen nu sneller en eenvoudiger vanuit een kantoor omgeving gedaan worden.

Uitleg en training op Curaçao

Aan Marnix de taak om ervoor te zorgen dat de apparatuur juist werd afgeleverd en ingezet: “Met name de Trimble MX7 en bijbehorende software pakketten (Applanix POSPac, Trimble Business Center en Trimble MX) behoeven uitleg en een training.” Met dit doel reisde hij dan ook af naar Curaçao. Daar volgden een training en werden de instrumenten ook in de praktijk getest.

De eindgebruikers kunnen nu zelfstandig aan de slag met de apparatuur. 

Missie geslaagd.

Gerelateerde producten